Sari la continut | Sari la navigare

Ambra

Sectiuni
Unelte personale
Actiuni document

Wireless

by admin Ultima modificare 2007-08-24 04:31

Accesul wireless permite utilizarea Internet-ului oriunde în oraş unde
există acoperire wireless (http://www.ambra.ro/stire), direct de pe un laptop echipat WiFi 802.11a, b sau g, cu viteze de până la 54 Mbps.
Nu necesită instalare, fiind disponibil imediat după încheierea contractului.

Pentru acesul wireless, trebuie sa:

a. Dispuneti de dispuneti de o placa de retea Wireless de o buna sensibilitate (majoritatea laptop-urilor noi dispun din fabricatie de aceasta). Pentru calculatoarele care nu au deja placă de reţea, se poate adăuga o placă de reţea wireless separată, cum ar fi: miniPCI, PCMCIA, USB).
La laptop-urile cu placa wireless onboard, activaţi placa de reţea din butonul specific şi verificaţi ca LED-ul pentru activare wireless să fie aprins.
b. Sa va aflati pe o raza de maxim 100m de unul din emitatoarele noastra.
In momentul in care sistemul de operare a calculatorului dumneavoastra are instalate driverele afrente dispozitivului wireless, si nivelul de semnal al emitatorului cu SSID AmbraNet sa AMBRANET se incadreaza intr-o marja acceptabila pentru o buna functionare, trebuie sa va "atasati" la emitatorul detectat. Mai exact, din utilitarul plăcii wireless sau din proprietăţile ControlPanel/Network Connection/Wireless Network Connection/View
AvilableWirelessNetworks  vă conectaţi la reţeaua AmbraNet sau AMBRANET
c. Odata conectati din punct de vedere software, este ca si cum ati avea un cablu "invizibil" care va leaga la reteaua noastra. Tot ceea ce trebuie sa mai faceti este sa urmati pasii aferenti configurarii PPPoE http://www.ambra.ro/configurare, dar in locul placii de retea normale, sa aveti in vedere placa de retea wireless. Trebuie sa acordati o atentie deosebita optiunii de criptare a parolei.
Pentru doritorii de conexiuni wireless fix la distanta mai mica sau mai mare, va putem furniza contra cost urmatoarele kit-uri:

1. Stick USB + cablu USB 4m
2. Recepor USB + cablu USB
3. Receptor Ethernet 2,4 GHz + (opţional) antenă 2,4 GHz
4. Receptor Ethernet 5 GHz + ( opţional) antenă